NuffnangAds

free to click

Jun 16, 2015

RAMADHAN TIBA

assalamualaikum,
baru sahaja keluar pengumuman puasa pada khamis. adakah kita sudah bersedia. apa persediaan yang dia dah buat untuk bertemu ramadhan? bukan setakat beli kurma sekotak letak atas meja makan untuk berbuka nanti ye. paling tidak pon bersedia mental dan fizikal. kalau sebelum ni asyik tidur pukul 2 3 pagi, dah boleh betul dan normalkan kembali waktu tidur kita. tidur pukul 11 bangun pukul 5 pagi. kalau sebelum ni solat sunat sangat liat tu dah boleh ringan ringan kan badan perbanyakkan yg sunat. jika sebelum ni baca alquran seminggu sekali itupun sebab khamis malam jumaat dah terbiasa baca surah yaasin je boleh la baca 4 kali seminggu. niat dan azam untuk puasa tahun ni pon jangan lupa pasang. kalau boleh nak baca al quran hari hari. baca gossip kpop kau sanggup sampai bengkak bengkak mata tu kaaaan. puih.



tahun ni harap harap tak banyak sangat kerja extended hour. kalau dah kerja pagi sampai malam buka puasa pon kat hospital bila balik rumah dah malam tu sungguh lahai tak larat nak buat apa pon. semoga Allah beri kekuatan dan kesabaran sepanjang ramadhan ini. harap2 dapat kurangkan dosa2 kering yang selama ni buat hari hari. mengeluh, mengumpat, tak bersyukur, bersangka buruk dan sbgainya. kerja dan puasa memang kena mental kuat. tambah2 kerja dengan kawan2 non muslim. jangan terleka sampai terlupa dah azam maghrib sudah la.


rajin rajin kan diri ke masjid atau surau berdekatan. boleh jugak buat kat rumah/ bilik tapi suasana sangat berbeza. kemeriahan itu dirasai bersama. ewah. kalau kat rumah tu terawih cukup sampai 8 rakaat je. lepas tu dah tak semangat. kalau kat masjid kita nampak nenek tua sudah tak mampu berjalan sempurna masih mampu berdiri bertarawih lebih dari si muda takkan tak terbit rasa malu pada diri sndr kan? sedikit sebanyak boleh menaikkan semangat dan motivasi diri kita. ceh.



JAGA MULUT!

JAGA MATA!

JAGA TELINGA!

JAGA HATI!


LET'S MAKE A CHANGE!


p/s : btw sapa nak tempah kuih raya boleh contact saya =)

Jun 12, 2015

bts bukan behind the scene tapi bangtan boys

pic credit to owner

Baru baru ini berlangsungnya BTS Live Trilogy in Malaysia “Episode II. The Red Bullet”  di Mega Star Arena dibawakan oleh IME productions. It was their first concert here in Malaysia but sadly i'm not there. Tiket memang la mahal tapi nak dibanding dengan konsert artis korea lain dah pasti lebih murah tiket bts. Tak pergi sebab kerja sebenarnya. I'm a sad noona.  
Nak sangat tengok diorang face to face. RAP MONSTER, SUGA, JIN, JUNGKOOK, J-HOPE, JIMIN dan V uri seven adorable boys. Yang menjadikan konsert BTS kali ini lebih bermakna adalah its their first performance for the new song “I Need U” on their concert i mean. Aku dah tengok interview diorang keep on saying BAGUS BAGUS. I think selain drp TERIMA KASIH they know BAGUS too. But if I'm not mistaken Jimin said AKU CINTA KAMU. JIMIN atau pon V tak pasti la sebab aku tiada di tempat kejadian. haish. 

Bagi yang tak pernah dengar atau kenal BTS, ini ade few facts pasal diorang. Bila kenal terus tertarik dengan bakat dan perangai gila2 macam alien tu. Lagu rancak ada slow beat pon ada. Mula mula tertarik dengan lagu N.O. sebab lirik lagu yang sangat meaningful, deep and berkait rapat dan dekat dengan youth jiwa muda gitu. 



BTS FACTS

  1.  Debuted on june 2013 with first single NO MORE DREAM
  2. BTS means to stop the suppression and prejudice and to defend our music and generation
  3. First mini album O!RUL82 released on sept 2013
  4. Second mini album SKOOL LUV AFFAIR released on feb 2014
  5. BEST ROOKIE AWARD : Melon Music Award 2014, 28th Golden Disk Awards, 23rd Seoul Music Awards, 3rd Gaon Chart Awards, Soompi Award and V-Chart Yinyuentai Awards
  6. Nominee as the winner at sbs inkigayo but in the end get 3rd place
  7. First full album DARK & WILD on august 2014
  8. Third mini album THE MOST BEAUTIFUL MOMENT IN LIFE PART 1 april 2015
  9. Got their 1st win on 5th may 2015, with single I NEED U and achived 5 win with this song. 5, 7, 8, 12, 13 of may.


MUST HAVE IN MY PLAYLIST
  1. N.O.
  2. No More Dream
  3. Boy In Luv
  4. Just One day
  5. Miss Right
  6. Danger 
  7. Let Me Know
  8. War of Hormone
  9. I Need U
  10. Boys With Fun
  11. Converse High
  12. Sick

check out their latest hit single and other songs too











vsireh lip glow

sudah hampir 2 bulan jugak la menjadi pengguna setia vsireh lip glow memang nampak perbezaannya. dah lama hadapi malasah bibir kering dan pucat. pagi2 elok bibir merah pakai lipsetik tapi bila petang bibir jadi makin kering hari ke hari. disebabkan hari2 kerja membeku dalam aircond memang buatkan bibir kita menjadi kering dan muka kelihatan pucat. pakai vaseline hari hari pon boleh tapi kesannya tak sama la sebab vs lip glow ni ade kesan warna semulajadi tau. jadi muka akan nampak segar dan ceria. warna bibir pulak berbeza setiap orang sebab bergantung pada suhu badan seseorang. mungkin bibir awak jadi warna pink tapi kawan awak warna merah ke jangan marah naa. ia turut mengandungi vco, collagen, sunflower seed dan vitamin e bermakna ia membantu merawat dan mencantikkan bibir anda. tiada lagi bibir kering merekah dan muka pucat pengsan.


gempak tak?



ini bukan iklan berbayar. ini review ikhlas dari tuan tanah.




                        

Jan 3, 2015

top 20 song of 2014

well this top 20 kpop song based on my own opinion. its a self pick actually so sudah tentulah akan bias ye dak. mana yang suka mana yang mostly played mana yang asyik replay je. lets take a look at it.



20. BTS - War of Hormone


19. Winner - Empty


18. AOA - Miniskirt


17. BTS - Just One Day (haruman)




16. Kara - Mammamia



15. Cnblue - Can't Stop


14. Epic High - Happen Ending



13. Gary & Jung In - Your Scent


12. Beast - Good Luck


11. BTS - Boys In Love


10. Apink - Luv

9. 2ne1 - Come Back Home




8. BTS - Danger



7. Girls Generation - Mr Mr


5. Infinite - Back



4. Girl's Day - Something



3. Vixx - Error



3. Beast - 12:30



2. Soyou & Jungjigo - Some



1. Taeyang - Eyes Nose Lips 




maap la kalo tak best pon. ni semua lagu peberet la kengkonon. kalo anda tak suka takpe la itu anda punya hal.
oh ya. selamat tahun baru buat semua anak anak ikan anak kucen dan segala anak tekak. semoga tahun ni lebih baik dari tahun lepas hendaknya. kalo boleh buang lah semua sifat negatif tu. berubah kearah lebih baik lebih positif. azam tahun lepas ade 1 yang tak tercapai. so azam baru untuk tahun 2015 ada 3 tambah 1 lagi azam dari tahun lepas total 4 semuanya. jadinya kena usaha banyak2 supaya semua azam tu tercapai sebelum 2016 ye awak awak. izyan, fighting!

Jun 13, 2013

Terasa diri ini kecik sangat ya Allah. Kurniakanlah aku kekuatan dan ketabahan ya Allah. Berikanlah aku kesabaran yang tinggi utk menghadapi semua dugaan di hari hari mendatang.

Diploma tu tahap skolah je. Degree tu tahap ape? Phd? Ke up lagi? Blaja tinggi sikit je tapi manner takde buat ape. Puih.
Benda ni kena kat member. Kuat sungguh dia. Salute.